Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ή ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ή ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ ή LICENSE τι είναι και πως εκδίδεται

Τι είναι

Για την συμμετοχή σε αγώνες, και άλλες εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται από τα Αθλητικά Σωματεία-μέλη της ΑΜΟΤΟΕ, απαιτείται, σύμφωνα και με τον Αθλητικό Νόμο 2725/199, εγγραφή, ως αθλούμενο μέλος, σε ένα Αθλητικό Σωματείο της ΑΜΟΤΟΕ.
Η επιλογή σωματείου είναι απόλυτα ελεύθερη, αν και η ΑΜΟΤΟΕ συνιστά την εγγραφή των αθλητών σε σωματείο της περιοχής τους ώστε οι διάφοροι θεσμοί (Πανελλήνια Πρωταθλήματα η/και Κύπελλα, Περιφερειακά Πρωταθλήματα) να έχουν απόλυτη λογική και εγκυρότητα. Επίσης υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο, οι αθλητές/αθλήτριες που συμμετέχουν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, έχουν δικαιώματα σε προνόμια (ασφάλιση) όπως συμβαίνει σε όλα τα αναγνωρισμένα αθλήματα.

Πως εκδίδεται

Από το site της ΑΜΟΤΟΕ κατεβάζετε (download) και τυπώνετε την Αίτηση ή επικοινωνείτε μαζί μας και σας την παραδίδουμε.
Αφού συμπληρώσετε το τμήμα που λέει Στοιχεία Αθλητή, στη συνέχεια κάνετε ιατρικές εξετάσεις σε Οφθαλμίατρο, Καρδιολόγο και Παθολόγο (Η Ακτινογραφία Θώρακος που αναφέρετε στην αίτηση ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ).
Οι γιατροί οι οποίοι θα σας εξετάσουν είναι της δικής σας επιλογής. (Στην περίπτωση που κάποιος γιατρός είναι Καρδιολόγος και Παθολόγος μπορεί να υπογράψει και στα δύο πεδία)
Ο Σύλλογος έχει έρθει σε συμφωνία με γιατρούς (για μειωμένο κόστος των συγκεκριμένων εξετάσεων) τους οποίους και προτείνει, αλλά η επιλογή τους δεν είναι υποχρεωτική από εσάς.

Μας παραδίδεται την αίτηση συμπληρωμένη μαζί με μία φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή  αντίστοιχη φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή την οποία θα στείλετε στο E-mail του Συλλόγου.
Η αίτηση υπογράφεται με την παρουσία κάποιου μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου και με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας για ταυτοποίηση των στοιχείων και της υπογραφής.
Τέλος το χρηματικό ποσό το οποίο απαιτείτε είναι αυτό που ορίζει η ΑΜΟΤΟΕ (την παρούσα χρονική περίοδο είναι 40€) και πληρώνεται μετρητά ή με πιστωτική κάρτα VISA.

Ειδικά για τους ανήλικους αθλητές, απαιτείται, πιστοποιητικό γέννησης και σχετική υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τους 2 γονείς ή από τους νόμιμους κηδεμόνες μαζί με πιστοποιητικό κηδεμονίας. 

 Το Αθλητικό δελτίο έχει ισχύ για ένα ημερολογικό έτος (από 1/Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου) και για την ετήσια ανανέωσή του απαιτούνται ιατρικές εξετάσεις ΜΟΝΟ από Παθολόγο καθώς και η ετήσια συνδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου